Harrastuksen alkuun pääsee näppärästi liittymällä FPV Finlandin Slack-keskusteluun ja kyselemällä siellä rohkeasti muilta harrastajilta.
Hyvää yleisinfoa voi katsella Youtubesta, mm. Mr. Steelen Getting into FPV the right way videolta.
Hyvää keskustelua on käyty siitä lähteekö harrastukseen mukaan Banggoodin yms kiinakauppojen kautta kokeilubudjetilla, vai sijottaako kerralla kunnolla laatuosiin. Molemmat tarjoavat varsin erilaisen kokemuksen harrastuksesta.
Hyvä kultainen polku harrastuksen pariin on hankkia kunnollinen radiolähetin, esim Taranis X9D ja kytkeä se tietokoneeseen USB-kaapelilla. Koneella pääsee harjoittelemaan lentämistä monilla ilmaisilla tai hyvin edullisilla simulaattoreilla ja pääsee näkemään millaista FPV-kopterin kontrolloiminen on. Tässä vaiheessa näkee jo hyvin tykkääkö touhusta jatkosijoituksia ajatellen.
Syys- ja talvikaudella hyvä välivaihe on hommata microfpvkopteri. Sillä pääsee jo todellisuuden fysiikkamallinnukseen ja lentämään ihan oikeasti FPV:nä. Oma koti muuttuu jättimäiseksi seikkailukentäksi, tuolin alta pujahtaminen on huikeeta, kattolampun kiertäminen mahtavaa! Lisäinfoa tästä harrastusmallista saa Slackissä #microfpv kanavalta.
Huikeeta MicroFPV-lentämistä voi katsella Tiny Whoopin Youtubesta
Talven aikana ehtii paneutua huolellisesti komponentteihin ja konetyyppeihin. Yleisimmin suositaan 5-tuumaisilla potkureilla lentävää 4-kennon akulla varustettua hiilikuiturunkoista konetta.
Talvi on hyvää aikaa rakennella konetta rauhallisesti ja huolellisesti. Oppimisprosessi on mielenkiintoinen ja palkitseva.
Videot liikkuu 5,8GHz taajuudella ja ohjaussignaali 2,4GHz taajuudella.